Alain Johannes & Grand Theft (geannuleerd wegens COVID)

Apr 03, '20 20:00


Alain Johannes

 Stijl: Alternative Rock, Blues Rock, Experimental Rock, Hard Rock, Electronic, Indie
 Hometown: US
 Website: http://www.alainjohannes.com

De lijst met muzikanten waarmee Alain Johannes heeft gewerkt leest als een encyclopedie uit de rockgeschiedenis van Californië.

Op de middelbare school zat hij in bands met Flea, Hillel Slovak, Jack Irons en Anthony Kiedis, die later de Red Hot Chili Peppers zouden vormen.

Later vormde Alain de groep Eleven. Ze tourden met Pearl Jam, Soundgarden en Queens of the Stone Age.

Als schrijver en producent heeft Alain samengewerkt met oa. Chris Cornell, No Doubt, Mark Lanegan, Jimmy Eat World en Arctic Monkeys.

Alain was een tourend lid van de band van PJ Harvey, en van Them Crooked Vultures (met Dave Grohl van Foo Fighters, Josh Homme van Queens of the Stone Age en John Paul Jones van Led Zeppelin).

Members:

Alain Johannes - guitar, vocals

Grand Theft

 Stijl: Americana, Folk- en Country-Rock
 Hometown: Brussel - BE
 Facebook: http://www.facebook.com/pages/Grand-Theft/333497813342761?sk=app_2405167945

Ze zijn helaas nog altijd niet met velen, de Americana-acts van eigen bodem, die er in slagen om in een oogwenk een brede glimlach om onze mondhoeken te toveren.
Gelukkig is er Michel Van Montfort uit Brussel, die onder zijn pseudoniem "Grand Theft" wel tot grootse daden in staat blijkt.

In 2004 gooide hij al hoge ogen met zijn debuut “Time Passed On The Switchback” en bewees meteen een onwaarschijnlijk goede singer-songwriter te zijn.
In 2006 doet hij het met “Lucky” nog eens uitgebreid over met aanstekelijke songs die goed in het oor liggen.

In de ware geest van countryrock-grootheden als Cash en Williams baant hij zich weg doorheen zijn composities.
Klinkt als: Townes van Zandt, Elliot, Bob Dylan, Gram Parsons, Guy Clarck, Wilco, Beck & Johny Cash.

Van Montfort is een singer-songwriter met een diep, kleurrijk keelgeluid, die er niet voor terugdeinst om – zoals Tom Waits – zijn stem pathetisch te laten zakken of aanzwellen als het verhaal daarom vraagt.

Samen met compagnon de route Lazy Horse - die zijn sporen verdiende bij o.a. Flip Kowlier en Guido Belcanto - staat Grand Theft garant voor een avond singer-songwriter en country-rock van de bovenste plank.

Members:

Michel Van Montfort
Lazy Horse